Jeste li se ikada pitali kakav se algoritam krije u pozadini Google tražilice i kako Google odabire koji sadržaj prikazati svojim korisnicima? Ako je tako, ne brinite se, niste sami. U ovom članku otvaramo vrata u svijet SEO optimizacija (pogledajte naš Case study kako smo u šest mjeseci klijenta doveli do četveroznamenkastog broja pregleda) stranica i otkrivamo kako privući više posjetitelja na adresu vaše web stranice. Spremni ste naučiti tajne uspješne SEO strategije?

10 koraka zbog kojih će SEO optimizacija pomoći rangiranju vaše web stranice

  1. Istraživanje ključnih riječi: Prvo što trebate uraditi je napraviti popis ključnih riječi koje su relevantne za vašu web stranicu. Potom, provjerite kako se te ključne riječi rangiraju u pretraživačima. Možete koristiti alate kao što su Google Keyword Planner i Google Trends.
  2. Optimizacija naslova članka: Naslov članka koji želite prezentirati svojoj publici je jedan od najvažnijih čimbenika SEO-a. Vaš naslov trebao bi sadržavati ključne riječi i biti privlačan i relevantan za posjetitelje. Razmislite, koje to točno pojmove korisnici pretražuju pri korištenju Google tražilice? Drugim riječima, stavite se u cipele željene publike i ubrzo ćete doći do željenog naslova.
  3. Optimizacija meta opisa: Meta opis trebao bi biti kratak i informativan, ali bi trebao sadržavati i ključne riječi. Ovo će vam pomoći da se pojavite u relevantnim pretraživanjima.
  4. Optimizacija URL-a: URL vaše web stranice trebao bi biti kratak, opisni i također sadržavati ključne riječi. I još jedna stvar o kojoj trebate voditi računa, trebali biste trebali koristiti crticu (-) umjesto donje crte (_).
  5. Optimizacija sadržaja: Sadržaj vaše web stranice trebao bi biti visokokvalitetan, informativan i relevantan za ključne riječi. Između ostalog, trebali biste trebali koristiti ključne riječi u svojim naslovima i podnaslovima, ali nemojte pretjerati. Pokušajte da vaš tekst zvuči prirodno, ali da i dalje sadrži sve potrebno za dobru optimizaciju.
  6. Optimizacija slika: Vaše slike trebaju imati opisni naziv datoteke i alt tagove koji opisuju što se nalazi na slici. Ovo pomaže Google tražilici da zna što se nalazi na slici, i da na osnovu toga svojim korisnicima prikaže točno ono što žele vidjeti. Također, trebali biste komprimirati svoje slike kako bi se stranica brže učitala.
  7. Brzina učitavanja stranice: Vaša web stranica trebala bi se brzo učitavati kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Možete koristiti alate kao što su Google PageSpeed Insights i GTmetrix kako biste provjerili brzinu svoje web stranice.
  8. Mobilna prilagodba: Vaša web stranica trebala bi biti prilagođena za mobilne uređaje kako bi bila lako dostupna i pregledna na različitim veličinama zaslona. Ipak, imajte na umu da većina ljudi danas pretraživa sadržaj upravo na mobilnim telefonima.
  9. Poveznice na druge relevantne stranice: Vaša web stranica trebala bi sadržavati poveznice na druge relevantne stranice kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Ovime se povećava vjerojatnost da će se vaša web stranica pojaviti u relevantnim pretraživanjima.
  10. Optimizacija društvenih mreža: Ako imate profil na društvenim mrežama, trebali biste optimizirati svoj profil i sadržaj na njima. To uključuje korištenje ključnih riječi u svojim objavama na društvenim mrežama i dijeljenje relevantnih linkova koji vode upravo na vašu web stranicu. Provjerite jesu li vaše društvene mreže povezane s vašom web stranicom, čime ćete poboljšati vašu SEO vrijednost. Korištenjem relevantnih hashtagova također možete pomoći u poboljšanju vidljivosti vaših objava na društvenim mrežama.

Nadamo se kako smo vam uspjeli pružiti korisne savjete o tome kako optimizirati svoju web stranicu za SEO i privući više posjetitelja. Slijedeći ovih 10 koraka, možete biti sigurni da će vaša web stranica biti bolje pozicionirana na Google tražilici i privući ciljanu publiku koju želite dosegnuti.

SEO optimizacija je kontinuirani proces, stoga budite strpljivi i uporni u svojim naporima kako biste postigli što bolje rezultate. Slijedite ove savjete i sigurno ćete se izdvojiti u masi!

U slučaju da želite zatražiti ponudu za usluge SEO optimizacije web stranica za hrvatsko tržište, slobodno nam se javite:
ivana@svmedia.hr ili info@svmedia.hr

Moglo bi vas zanimati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *